Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

9e Nuenens Swingtime met Carlo de Wijs

28 januari 2018 van 14:30 tot 17:00

De eerste Nuenens Swingtime van 2018 gaat weer een kraker worden! Als gast hebben we een reus op het Hammondorgel weten te strikken, de virtuoze en onnavolgbare Carlo de Wijs.

Zoals gebruikelijk hebben we ook bij dit Nuenens Swingtime evenement een actie! U maakt kans op een diner voor twee personen als u dit Facebookbericht openbaar deelt. De vrijdag voor het optreden maken we de winnaar bekend, zodat u zich vrij kunt maken om te komen.

Carlo de Wijs (http://www.carlodewijs.com/) is al decennia één van Europa’s top Hammondorganisten. Spelend met eigen formaties met oa D’WYS & Voices of Soul en als solist bij oa Candy Dulfer’s Funky Stuff, het Benjamin Herman Quartet, Corrie van Binsbergen, Lucas van Merwijk, het Metropole Orkest. Ook tourde hij internationaal met bekende artiesten als Steve Lukather van TOTO, Gary Brooker (Procol Harum) en Rhoda Scott. Carlo bracht eigen albums uit en speelde op vele producties, presenteerde een speciale Hammond Alive rubriek op Radio 6, initieerdeHammondSongbook.com en is actief als onderwijs ontwikkelaar bij Codarts in Rotterdam.

Het is zijn eigenzinnige Hammondsound – soulful kleurend, transparant klinkend, diep analoge Moog bas, funky solerend en improviserend – en zijn handelskenmerk ´bare hands & feet´ dat hem onderscheid van andere Hammondorganisten.
Sinds dit decennium creëert hij zijn New Hammond Sound waarbij het vintage instrument interacteert met moderne technologie om als zodanig te onderzoeken hoe het instrument en de sound een nieuwe kleur kunnen geven aan het huidige tijdperk.

Gegevens

Datum:
28 januari 2018
Tijd:
14:30 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Watermolen van Opwetten
Opwettenseweg 203
Nuenen, 5674 AC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
040 2636320
Site:
http://dewatermolenvanopwetten.nl/