Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10e Nuenens Swingtime met solisten

16 juni 2019 van 14:30 tot 17:00

Op zondagmiddag 16 juni kunt u in de Watermolen van Opwetten weer genieten van verschillende vormen van jazz. Bekende swingstukken, lyrische en moderne composities passeren de revue. Bigband Nuenen legt in deze tiende editie van Nuenens Swingtime de aandacht op wat ze zelf in huis heeft. Zanger Rogier van de Veerdonk debuteert met enkele nummers uit het American Songbook en onze gastsolisten Harm Langermans en Jeroen van Keulen laten u genieten van hun warme, melodische trompetklanken. De ritmesectie gaat verrassen met enkele zelden uitgevoerde stukken.

Dirigent Richard Beeren leidt u door een programma waarmee u verzekerd bent van een jazzy zondagmiddag. U bent vanaf 14:30 welkom aan de Opwettenseweg 203. De toegang is, zoals altijd, gratis. Na afloop gaat de pet rond.

Over de solisten

Rogier van de Veerdonk (1983), tandarts, heeft een passie voor verschillende stijlen muziek en ontwikkelt zich sinds enkele jaren steeds meer als zanger. Met bewondering kijkt en luistert hij naar voorbeelden als Michael Buble en Frank Sinatra. Deze aflevering van Nuenens Swingtime is voor Rogier zijn debuut met een begeleidende bigband.

Harm Langermans (1965), chemicus, maar toch vooral lyrisch trompettist/bugelspeler. Volgde trompetlessen bij onder meer Charlie Green en speelt vooral in kleine jazzbezettingen, ook in eigen kwartet en treedt sinds enkele jaren vaak op bij Big Band Nuenen als gastsolist.

Jeroen van Keulen (1981), musicus / ICTer, liefhebber van de extremen op de trompet. Studeerde in 2013 af aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem waar hij trompetlessen volgde bij onder meer Angelo Verploegen en Tonnie Kievits. Jeroen was in 2012 lead trompettist tijdens het optreden van de ArtEZ bigband op het North Sea Jazz Festival en speelt nu voornamelijk als lead trompettist in blazerssecties in de pop scene.

Gegevens

Datum:
16 juni 2019
Tijd:
14:30 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Watermolen van Opwetten
Opwettenseweg 203
Nuenen, 5674 AC Nederland
Telefoon:
040 2636320
Site:
http://dewatermolenvanopwetten.nl/